Vidite prvi

BiH

Film Berina Tuzlića osvojio nagradu na Filmaka natjecanju

Autor:Prvi.tv
Objava:29.5.2018. 10:16
Film Berina Tuzlića osvojio nagradu na Filmaka natjecanju
Učitavanje medija preglednika ...

Film Berina Tuzlića "Bježim i kad nisam kriv" osvojio je nagradu na globalnom natjecanju čiji je organizator Filmaka, digitalna platforma popularna među filmašima širom svijeta.

Filmaka profesionalcima unutar filmske industrije već dugi niz godina služi za povezivanje, profesionalnu suradnju i natjecanje  filmskih stvaralaca. Preko ove platforme, autori filmova predstavljaju svoje projekte koji nemaju pristup filmskoj industriji kroz tradicionalne načine finaciranja.

Filmove, koje članovi platforme prijavljuju na ntjecanje, ocjenjuje žiri vrhunskih profesionalaca u industriji zabave i filma. Članovi žirija su između ostalih i Wim Wenders, Colin Firth, Dominik West.

 -Ova nagrada mi dolazi kao životna ilustracija same ideje koja je i predstavljena u mom filmu, a njena suština je da čovjek može imati prijatelje širom planete. Kad kažem prijatelje, mislim na ljude koji bezuslovno razumiju i cijene tvoju viziju. To zaista znači brisanje svih mogućih granica i ograničenja, te donosi jednu posebnu vrstu slobode za filmske stvaratelje, posebno ove koji žive i stvaraju u malim državama kao što je naša - izjavio je autor filma Berin Tuzlić.

Inicijalno pokrenuta 2007. godine, za samo nekoliko godina, Filmaka je imala 25.000 članova iz 152 države svijeta. Članovi Filmaka platforme skupa su ukupno stvorili više od 800 sati originalnog sadržaja, koji se poslije koristio za velike svjetske brendove, snimila se nagrađivana web serija, režirano je nekoliko igranih filmova, a neki od sadržaja su iskorišteni i kao reklame emitirane tijekom Grammya.

Nagrada koju je dobio Berin Tuzlić omogućuje mu da bude odabran kao jedan od autora koji će dobiti priliku da mu Filmaka financira snimanje dugometražnog filma, priopćeno je.

 

Komentari
Broj komentara:0