Vidite prvi

FILM O ANTI GOTOVINI

Antun Vrdoljak u Vukovaru otkrio kada će biti premijera 'Generala'

Autor:Prvi.tv
Objava:27.8.2017. 13:47
Antun Vrdoljak u Vukovaru otkrio kada će biti premijera 'Generala'
Učitavanje medija preglednika ...

U sklopu 11. Vukovar film festivala u petak navečer je poznatom hrvatskom redatelju Antunu Vrdoljaku uručena festivalska Nagrada za životno djelo, a uručio mu je uručio direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić.

Veseli me jedna ovakva nagrada. Veseli me i uspjeh festivala jer je lijepo vidjeti kada iz razvalina niče neki novi svijet. Vukovar film festival je vrlo dobar festival i iznenađen sam kvalitetom njegovog programa", rekao je Vrdoljak.

Tom prilikom Vrdoljak je rekao kako njegov najnoviji film „General", koji je životna priča o generalu Anti Gotovini, snima se po planu. Istakao je kako je do sada snimljeno nekih 85 posto filma kao i da bi premijera treba biti organizirana negdje oko Božića.

"Čekamo sada snijeg jer ipak film govori o njegovom životu, a rat se vodio i tijekom zime kada je bilo i snijega. Usporedo radimo i seriju koja će imati osam nastavaka, a koja bi trebala da se počne prikazivati tijekom mjeseca rujna iduće godine", rekao je Vrdoljak dodajući kako je iznimno zadovoljan glumačkom ekipom koja je okupljena za potrebe snimanja ovoga filma.

Uz Vrdoljaka tijekom ovogodišnjeg Vukovar film festivala biti će uručena i Nagrada za posebne zasluge razvoju hrvatskog filma. Tu nagradu biti će uručena spisatelju Pavlu Pavličiću.

Ovogodišnji, 11. po redu Vukovar film festival, započeo je u ponedjeljak 21. kolovoza, a završava u subotu 26. kolovoza. Svečanost zatvaranja biti će održana na terasi Agencije za plovne putove s početkom u 20.30 sati. Na samoj svečanosti zatvaranja biti će dodijeljene i nagrade najboljih filmovima i pojedincima.

Tijekom šest festivalskih dana biti će prikazano ukupno 80 filmova od kojih je njih 20-ak prikazivano i na ovogodišnjim festivalima u Caenu i Berlinu. Filmovi su prikazivani u četiri grada (Vukovar, Osijek. Beli Manastir i Valpovo) i na ukupno 10 lokacija.

Komentari
Broj komentara:0