Vidite prvi

najgori je početak

Žanamari progovorila o bolesti

Autor:Prvi.tv
Objava:10.10.2018. 13:02
Žanamari progovorila o bolesti
Učitavanje medija preglednika ...

Žanamari, baš poput Jelene Rozge ili Blanke Vlašić, ima zdravstvenih problema zbog štitnjače. Dakako, nisu one jedine. Sve je više ljudi s ovim problemom, a mnogi prolaze cijeli niz pretraga dok im se bolest dijagnosticira.

Baš zato nazvali smo pjevačicu Žanamari, koja nam je opisala svoj problem sa štitnjačom. Ispričala nam je neke vrlo važne stvari i progovorila posve otvoreno o tom problemu.

''Ja sam uklonila štitnjaču s 15 godina i od tada sam na Eutyroxu, sintetičkom hormonu koji inače luči štitnjača. U trudnoći treba biti oprezan i podizati dozu Eutyroxa jer je potrebno pratiti rast djeteta kad treba više tog hormona. To treba često pratiti i meni je izazvalo dodatnu komplikaciju u trudnoći jer mi u prvih nekoliko mjeseci nisu dovoljno brzo povećali dozu. Dobila sam strašno puno kilograma već u prvim mjesecima trudnoće. Kasnije sam prešla kod privatnog liječnika i sve se izbalansiralo'', objašnjava Žanamari, koja pojašnjava i kako hormon koji uzima nije posve bezopasan.

''U svakom slučaju, kao i svaka tableta, tako i ova koju ja uzimam ima neke posljedice nakon dugogodišnjeg korištenja, kao npr. problemi s kalcijem u kostima. Nastojim ga nadomjestiti, pijem vitamin D kad se sjetim i kod mene je sve OK, iako ga pijem već više od 20 godina. Najteže je bilo na početku, dok mi još nije dijagnosticiran problem sa štitnjačom. Mršavjela sam, povraćala, popustila u školi, pao mi je imunitet i stalno su me liječili od krivih stvari, a mjesecima nisu posumnjali na štitnjaču. To je, kako se kaže ‘tricky part’ - dijagnosticirati. Poslije je sve lakše kad uzimaš odgovarajuću terapiju'', kazala je Žanamari za Dnevnik.hr.

 

 

 

Komentari
Broj komentara:0