Vidite prvi

Album koji je oduševio Dinu Merlina!

POGLEDAJTE SPOT! Dino Šoše predstavio "Pola", prvi singl sa albuma "Anhedonija"

Autor:Prvi.tv
Objava:13.3.2018. 9:43
POGLEDAJTE SPOT! Dino Šoše predstavio Pola, prvi singl sa albuma Anhedonija
Učitavanje medija preglednika ...

Album "Anhedonija" je izvor čistog zadovoljstva za sve ljubitelje starog, dobrog popa. Ovih 14 pjesama slušat će se dugo. I kao što po omiljenim parfemima pamtimo periode u životu, tako će "Vrati nama nas", "Pola"… biti soundtrack za neka ljeta i jeseni. Pretenciozno za početak? Nije. Samo poslušajte…

„Ahedonija" je, kaže njen autor, dijelom autobiografski album. Nastajao je dugo i strpljivo i sažeo u sebi cijeli put sazrijevanja, od dječaka do muškarca. Tematika je uglavnom ljubavna, u svjetlu modernih izazova kada je u pitanju veza dvoje ljudi.

„Spoznaju da nije lako sve podijeliti na pola, u momentu kada prestaje zajednički put i počinje suočavanje s greškama i zabludama, pretočio sam u pjesme da pomognem samom sebi. Neko zbog toga odlazi psihologu, a ja sam artikulirao kroz muziku", kaže Dino.

Šoše je čovjek sa juga, otud i durska melanholija u njegovim pjesmama. Nitko kao Mostarci ne zna kako biti sretan i depresivan u isto vrijeme.

„Za nas kažu da pjevamo dok govorimo, tako da mi nije teško palo da pjevam dok pjevam (smijeh). A, da budem iskren, obzirom na suvišne i nikuda vodeće nacionalne podjele, regionalne su prestale da mi smetaju. Čovjek sam sa juga, tako da mi tuga u duru ide od ruke..."

Dino je autor muzike i teksta a album je sniman u studiju „Longplay". Pjesmu „Pola" prati i spot i vječna tema, šta kad ljubav nestane. Autor spota je agencija „KREATIVLUK".

Dino Merlin, Maja Sar i brojni drugi muzičari su pozdravili izlazak ovog albuma. Pop bez primjesa folka je danas rijetka pojava na estradi.

Dino Merlin je imao priliku poslušati album prije njegova izlaska. "Album 'Anhedonija' mi se jako dopada. To je autentičan rad talentovanog kantautora. Želim da dugo traje i donosi onu radost i ugodnost koju donosi lijepa umjetnost", kazao je Dino Merlin.

Oduševljenje nije krila ni Maya Sar: "Zrelost izražaja kantautora, lijepe melodije, neobičan stil pisanja, savremena produkcija, čine cjelinu, koju želite slušati iznova, otkrivajući svaki put nove detalje i poruke. „Anhedonija" je jedinstven i nesvakidašnji album."

Komentari
Broj komentara:0