Vidite prvi

plemenito djelo

Nina Badrić pomaže mladim sportašima s teškoćama da ostvare svoj veliki san

Autor:Prvi.tv
Objava:7.9.2018. 12:08
Nina Badrić pomaže mladim sportašima s teškoćama da ostvare svoj veliki san
Učitavanje medija preglednika ...

Ana Bašić iz Pule ima 21 godinu, a iza nje je 28 natjecanja s kojih je donijela 21 medalju. Mauro Zović je 18-godišnjak iz Svetog Petra u Šumi koji svaki dan trenira te s ocem biciklira čak 69 kilometara. U svojoj kolekciji također ima brojne medalje.

Najmlađa od njih, 15-godišnja Belušić trenira trčanje i sad već očekivano, vlasnica je nekoliko medalja.

Oni su mladi sportaši s intelektualnim teškoćama, članovi Specijalne olimpijade Hrvatske, a želja im je otići na Ljetnu Specijalnu olimpijadu u Abu Dhabi i ponoviti uspjeh s prošlogodišnje Zimske olimpijade kada su za Hrvatsku osvojili 19 medalja. Problem je, kao i uvijek, novac za odlazak.

Tu u priču kako piše Index.hr ulazi Nina Badrić, koja će 25. listopada u 20 sati u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu održati donatorski koncert, a sav prihod od ulaznica namijenjen je mladim sportašima s intelektualnim teškoćama.

"S obzirom na to da 24. listopada imam solistički koncert u Lisinskom, čast mi je da mogu dan kasnije napraviti koncert za ove mlade snage", rekla je Nina.

Specijalna olimpijada međunarodna je organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva. Hrvatska organizacija ima 1000 članova okupljenih u 40 organizacija po cijeloj zemlji.

"Da se svi skupimo, ne bismo mogli dovoljno zahvaliti Nini na ovome", rekao je Zdenko Mlakar, predsjednik SOH-a i najavio da će konkurencija u Abu Dhabiju biti oštra, jer će sudjelovati čak 170 zemalja.

Komentari
Broj komentara:0