Vidite prvi

erdogan mu uništio život

Najslavniji turski nogometaš radi u pekarnici i boji se za život

Autor:Prvi.tv
Objava:5.5.2018. 16:43
Najslavniji turski nogometaš radi u pekarnici i boji se za život
Učitavanje medija preglednika ...

Hakan Šukur najbolji je turski nogometaš svih vremena, ali više nigdje nećete čuti njegovo ime. Nekada obožavan sada je proglašen teroristom i izdajicom, a njegova blistava karijera pomalo blijedi.

Napadač je to koji je igrao za Sakaryaspor, Bursaspor, Galatasaray, Torino, Inter, Parmu i Blackburn, a ulazak u politiku bila mu je najveća greška u životu. Naime, 2011. godine bio je član turskog parlamenta i dio Erdoganove vladajuće partije. Nažalost, podržavao je pokret Fethullaha Gulena, koji je 2016. optužen da je organizirao neuspješni pokušaj državnog udara.

Nakon tog udara krenula je Šukurova propast. Erdogan ga je izbrisao iz sportske povijesti zemlje, oca mu je na godinu dana zatvorio u zatvor, oteo mu svu imovinu i stavio ga na međunarodnu tjeralicu.

Nekadašnja najveća turska zvijezda sada živi u Kaliforniji, točnije u mjestu Palo Alto i vlasnik je pekarnice s turskim delicijama. Radi sam i poslužuje goste.

"Turska je moja zemlja i volim svoj narod, ali državni mediji sada su promijenili sliku o meni. Možda u budućnosti ponovo odem tamo…", kazao je za New York Times.

"Da sam podržao Erdogana lijepo bih živio… Znam da bih imao lijep život, vjerojatno bih bio i ministar da sam igrao po njihovim pravilima. Ali ja sam ovdje, poslužujem ljudima hranu i piće", priča Šukur.

Podsjećamo, Šukur je zabio najbrži gol u povijesti svjetskih prvenstava, a viza mu ističe 2020. godine piše HMS.

Komentari
Broj komentara:0