Vidite prvi

XMULTY

Mladi mostarski DJ 'zatresao' svijet i došao do suradnje s Armin van Buurenom

Autor:Toni Raspudić
Objava:5.1.2018. 16:53
Mladi mostarski DJ 'zatresao' svijet i došao do suradnje s Armin van Buurenom
Učitavanje medija preglednika ...
3
FOTOFOTO

Tko je od Vas čuo za Marina Abramovića? Vjerojatno rijetki... I tko je od Vas čuo da je jedan Mostarac uspio u elektronskoj glazbi? Priznajem, ni ja nisam imao pojma...

No, ovaj Mostarac umjetničkog imena Xmulty uspio je baš u tome. U gradu gdje na sve strane 'krešti' kopirana bugarska turbo folk muzika, on se pronašao u nečem sasvim drugom. Rekao mi je odmah kako je bio roker i svirao bubnjeve i vjerojatno taj ritam i taj poziv na ples ga je privukao da krene u jedan novi glazbeni žanr...

Biti DJ u jednoj sredini kao što je Mostar, a vjerojatno i čitav Balkan, na prvu ne predstavlja puno nade za uspjeh. Ali, eto, čudo se dogodi i u kućnoj radinosti, sam sa sobom, sa svojim osjećajem, ali i talentom, stvoriš pjesmu na koju se 'drma' čitav Svijet.

E to je uspio naš Xmulty... A evo i kako je do toga došlo...

„Kada sam se upoznao s elektronskom glazbom, u Mostaru nisi imao nikada prostora da nastupaš u klubovima jer ih i nema za takvu vrstu glazbe i preostaje ti samo da kući stvaraš ono što voliš. Nastala je 'Shakin' i odmah sam znao kako sam imao pravu stvar", priča Marino za Prvi.tv i nastavlja:

„Na Ultri u Splitu u backstageu sam upoznao Feenixpawl, popularnu skupinu iz Australije i 'pokazao' im moju stvar. Bili su oduševljeni pjesmom i ponudili mi suradnju. Tada mi se otvorio jedan novi svijet..."

I tako je Shakin 'prodrmala' svijet...

„Feenixpawl je bio pod izdavačkom kućom 'Armada Music', koja je treća najjača kuća za elektronsku glazbu, a koja je u vlasništvu svjetski poznatog DJ-a Armina van Buurena. I van Buurenu se veoma dopala pjesma, potpisali smo ugovor, dobio sam i menagera i napokon sam na pravi način ušao u svijet DJ glazbe. Odmah je sklopljena suradnja s Feenixpawl-om,  oni su uradili neke 'edite' na pjesmi dodali taj vokal u koji spominje Shakin i tako je pjesma i dobila ime, te je malo preinačili u komercijalne svrhe. No, opet je ostalo 70%  moje orginalne stvari."

A kada se dobra stvar čuje po svijetu, uspjeh je zagarantiran...

„Pjesma je dostigla podršku i od Dj-eva kao što su Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike i Nicky Romero koji su je pustili na svojim radio stanicama. Armada Music im je poslala promo stvar, njima se svidjela, dali su joj svoj 'support' i milijuni slušatelja su je mogli čuti. Vjerojatno će je ti poznati Dj-evi puštati na svojim gažama i to je ono što me posebno veseli."

XMulty, odnosno Marino, ima tek 21 godinu, a već mu se otvorio čitav svijet i to u onome u čemu najviše uživa. Rođen u gradu bez pravog kluba za ovakvu glazbu, pred njim su tek veliki nastupi...

„Budući da me Armada Music uzela pod svoje, već s njima pripremam nastupe za 2018. i to za svjetski velike festivale. Armada je sponzor i Ultri i Tomorrowlandu tako da ne sumnjam kako će biti fantastičnih gaža. Želja mi je nastupiti na Ultri u Miamiju, to je vrhunac za jednog DJ-a."

Shakin je Xmultyjeva četvrta autorska pjesma. Prethodne tri su također bile dosta slušane, no ni jedna nije dostigla uspjeh kakav je imala ova posljednja.

Iako mu je tek 21 godina, već ima deset završenih pjesama, a kako nam kaže u 2018. će još dvije nove stvari izbaciti za Armadu.

Zanimljivo je i kako se Shaking, iako nema ni mjesec dana da je izašla, već pustila i na najvećoj radio postaji u Engleskoj – Capital FM iz Londona. Nevjerojatno je koliko se puno dobrih stvari u ovom kratkom razdoblju dogodilo za ovog momka, a tko zna kakve mu nove uspjehe donosi budućnost.

Komentari
Broj komentara:3