Vidite prvi

glazba

Lady Gaga i Cooper na glazbenom vrhu: Imaju čak šest hitova u top 10 pjesama

Autor:Prvi.tv
Objava:9.10.2018. 20:30
Lady Gaga i Cooper na glazbenom vrhu: Imaju čak šest hitova u top 10 pjesama
Učitavanje medija preglednika ...

Između prvih deset najprodavanijih pjesama na servisu iTunes u SAD-u nalazi se čak šest pjesama Lady Gage i Bradleya Coopera koje izvode u filmu 'Zvijezda je rođena'

Većina soundtracka filma 'A Star Is Born', koji je u kinima od 5. listopada, sačinjen je od originalne glazbe koju su djelomice napisali Cooper i Gaga, a posebnost filmu daje glazba snimana uživo, na čemu je inzistirao redatelj Bradley.

Ogromnu ulogu u stvaranju filma odigrao je Lukas Nelson kojega je Cooper zamijetio na festivalu Desert Trip 2016. godine kao gitarista u pratećem bendu Neila Younga. Cooper se sa sinom country legende Willieja Nelsonatoliko zbližio da mu je za svoj film 'Zvijezda je rođena' povjerio funkciju direktora glazbe, a Nelson mlađi je svojim savjetima pomogao Cooperu, koji glumi pjevačku zvijezdu na zalasku Jacksona Mainea, ostaviti dojam istinske rock zvijezde.

Nelson je skladao i producirao veliki dio pjesama iz filma, a njegov bend u filmu igra ulogu pratećeg benda Cooperovog lika Mainea, no za uspjeh soundtracka zaslužni su i neka od najjačih autorskih imena iz Nashvillea.

Glazbeni konzultant filma Dave Cobb, inače osnivač diskografske kuće Low Country Sound, organizirao je s Nelsonom prošle godine u Los Angelesu 'kamp tekstopisaca' na kojega je, kako piše Esquire, pozvao najbolje tekstopisce koje poznaje u Nashvilleu. Na kampu su s njima bili Lady Gaga i Bradley Cooper, a da je to bio pun pogodak, pokazuje ljestvica najprodavanijih singlova na iTunesu u SAD-u.

Zarazna balada 'Shallow' u izvedbi Lady Gage i Bradleya Coopera, koja se s prvim trailerom filma 'Zvijezda je rođena' pojavila još u lipnju, smjestila se na prvo mjesto američke liste najprodavanijih singlova na servisu iTunes čim je objavljena 29. rujna.

U stopu je slijede tri pjesme sa soundtracka u izvedbi Lady Gage, a u prvih deset najprodavanijih singlova ugurao se još jedan njihov duet i jedna pjesma koju izvodi sam Cooper.
 

10 najprodavanijih pjesama na iTunesu u SAD-u

1. Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow

2. Lady Gaga - Always Remember Us This Way

3. Lady Gaga - I'll Never Love Again (Extended Version)

4. Lady Gaga - Is That Alright?

5. Halsey - Without Me

6. Bradley Cooper - Maybe It's Time

7. Marshmello & Bastille - Happier

8. Lady Gaga & Bradley Cooper - I'll Never Love Again (Film Version)

9. Imagine Dragons - Natural

10. 5 Seconds of Summer - Youngblood

Drugoplasiranu pjesmu 'Always Remember Us This Way', napisala je Lady Gaga u suradnji s Hillary Lindsey, koje je hitove pisala za zvijezde poput Taylor Swift i Keitha Urbana i često surađuje s popularnom country kantautoricom Carrie Underwood. Na ovoj su pjesmi uz njih radile još Lori McKenna i Natalie Hemby, istaknuta imena u svijetu country glazbe.

Lady Gaga je s Hemby i Lindsey surađivala i na trećoj najprodavanijoj pjesmi 'I'll Never Love Again', koju s njima potpisuje i Aaron Raitiere, countrypjevač koji izdaje za diskografsku kuću Davea Cobba.

Pjesma se u filmu pojavljuje pred sam kraj i vrlo je upečatljiva, toliko da su je na Billboardu označili najsvjetlijim trenutkom cijelog filma, ne samo 'zbog razarajuće ljepote stihova, nego i zbog vrlo visokog glasovnog dometa Lady Gage (Ally) u toj pjesmi'.

Cobb je na projektu angažirao i superzvijezdu americane Jasona Isbella, koji je napisao pjesmu 'Maybe It's Time', jedan od najvećih hitova Cooperovog lika Jacksona Mainea. Pjesma se na iTunesovoj listi najprodavanijih našla na šestom mjestu.

tportal.hr

Komentari
Broj komentara:0