Vidite prvi

EUROVIZIJA

Franka Batelić večeras se bori za finale!

Autor:Prvi.tv
Objava:8.5.2018. 15:49
Franka Batelić večeras se bori za finale!
Učitavanje medija preglednika ...

Na večerašnjoj prvoj poluzavršnoj večeri. čiji prijenos počinje u 21 sat, nastupa i hrvatska predstavnica Franka Batelić s pjesmom Crazy.

Od ukupno 19 natjecatelja, Hrvatska nastupa 12. po redu, a u završnicu ulazi deset država, javlja HRT.

Uz Franku Batelić na pozornici će nastupiti Martina Ivanković i Djordjija Palić kao prateći vokali. Za vizualni identitet zadužena je Jasenka Tudor Bevanda, haljinu su dizajnirali Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, za šminku je zaslužna Kristina Hošnjak, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju Igor Barberić.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održava se prvi put u povijesti u glavnome gradu Portugala, Lisabonu, i to, pamtimo svi, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala, koji je pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja.

Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (eng. All Aboard). Ono nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, a stilizirane inačice školjaka, morske trave, planktona, meduza i ostalih živih bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu na logotipima su natjecanja. Inačicama logotipa želi se prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i snošljivost.

Za kraj, napomenimo da kladionice nisu sklone hrvatskoj predstavnici, kojoj predviđaju debakl. Prema trenutnim prognozama oddscheckera, servisa koji uspoređuje ponude najpoznatijih svjetskih kladionica Franka Batelić u prvoj polufinalnoj večeri osvojit će 15. mjesto, od ukupno 19 natjecatelja.

Uzimajući u obzir da u finale ulazi po 10 sudionika iz svake polufinalne večeri, to znači da Hrvatska u finalu koje je na rasporedu u subotu 12. svibnja neće imati svoju predstavnicu.

 

Komentari
Broj komentara:0