Vidite prvi

LEGENDARNI VOKAL

Fanovi u šoku: Iznenada preminuo Chris Cornell

Autor:Prvi.tv
Objava:18.5.2017. 10:15
Fanovi u šoku: Iznenada preminuo Chris Cornell
Učitavanje medija preglednika ...

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock vokala svih vremena, legendarni pjevač grupa Soundgarden, Audioslave i Temple Of The Dog, preminuo je sa srijede na četvrtak u 52. godini u Detroitu. Njegovu smrt potvrdio je glasnogovornik.

U priopćenju koje prenosi Associated Press, Brian Bumbery napisao je da je Cornell umro u srijedu navečer u Detroitu 'iznenada i neočekivano'. Supruga i obitelj legendarnog pjevača su u šoku. Zamolili su za privatnost u ovim trenucima, a točan uzrok smrti tek će se utvrditi, prenosi tportal

Soundgarden, band koji je osnovao i bio mu frontman, spada u veliku četvorku grunge pokreta, uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains. Studijske albume prodali su u desecima milijuna primjeraka i izbacili van neke od najvećih hitova 90-ih godina prošlog stoljeća poput  'Black Hole Sun', 'Spoonman' ili 'Outshined'.

Karijeru je kasnije nastavio u supergrupi Audioslave, koju su uz njega činila tri člana Rage Against The machine, a paralelno je cijelo vrijeme objavljivao solo albume i pisao filmsku glazbu, između ostalih i Bondovu temu 'You Know My Name' i 'Live To Rise' za 'The Avengers'. U gotovo svim izborima za najboljeg rock vokala svih vremena završavao je u Top 10, dok je u nekim izborima, poput onog magazina Guitar World, završio na prvoj poziciji.

Cornell je 2016. posjetio Hrvatsku i nastupio u mjesecima unaprijed munjevito rasprodanoj velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog predstavljajući svoj novi solo album ‘Higher Truth’.

Komentari
Broj komentara:0