Vidite prvi

predstavljanje

U Omanu predstavljeni bh. privredni potencijali

Autor:Prvi.tv
Objava:9.2.2018. 17:18
U Omanu predstavljeni bh. privredni potencijali
Učitavanje medija preglednika ...

Na poziv Mohsina Mohameda Al-Shaikha, gradonačelnika Muscata, glavnog grada Omana, delegacija Grada Sarajeva predvođena gradonačelnikom Abdulahom Skakom boravila je u službenoj trodnevnoj posjeti glavnom gradu Sultanata Oman.

Delegaciju su, pored predstavnika Grada Sarajeva, činili predstavnici bosanskohercegovačkih privrednih subjekata koji su tijekom ove posjete imali priliku predstaviti potencijale Bosne i Hercegovine u oblasti turizma, prehrambene i drvne industrije te građevinarstva i bankarstva.

- Ovom posjetom Grad Sarajevo je otvorio vrata privrednicima za suradnju sa Omanom gdje postoji veliki interes za BiH. Domaćini su pokazali zanimanje za projekte u različitim oblastima, a o tome najbolje svjedoči i sastanak sa Abdul Salamom Al-Mushidijem, izvršnim predsjednikom Državnog fonda za rezerve i predsjednika Agencije za ulaganja i razvoj - kazao je Skaka.

U narednom periodu očekuje se uzvratna posjeta kako bi predstavljeni prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti energije, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma bili realizirani kroz konkretne projekte, priopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Komentari
Broj komentara:0