Vidite prvi

elektroprivreda

U Mostaru potpisivanje kolektivnog ugovora za djelatnosti elektroprivrede

Autor:Prvi.tv
Objava:10.4.2018. 16:10
U Mostaru potpisivanje kolektivnog ugovora za djelatnosti elektroprivrede
Učitavanje medija preglednika ...

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i predsjednik reprezentativnog Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić potpisat će u četvrtak, 12. travnja, u Mostaru Granski kolektivni ugovor za područje djelatnosti elektroprivrede.

Pregovori za zaključenje ovog kolektivnog ugovora započeli su konzultacijama s reprezentativnim sindikatom u prosincu 2016., a završili 19. ožujka 2018. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Pored predstavnika pregovaračkog tima Vlade FBiH, u pregovorima su sudjelovali i predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, a podršku su dali i predstavnici uprava Elektroprivrede (EP) BiH i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne (HZHB).

Ovim ugovorom su regulirana prava i obaveze za oko 7.000 radnika u EP BiH i EP HZHB i on će vrijediti dvije godine, počevši od 1. srpnja 2018. godine.

Prethodni kolektivni ugovor, koji je potpisan za razdoblje od godinu dana, uspješno je proveden čime su stvoreni uvjeti za zaključivanje novog.

Suglasnost na prijedlog ovog kolektivnog ugovora dale su uprave EP BiH i EP HZHB kao garanciju da njegova primjena neće ugroziti poslovanje ova dva javna poduzeća.

Ugovor će biti potpisan u zgradi Vlade FBiH u Mostaru u 12:30 sati, navodi se u priopćenju.

 

 

 

 

 

KOLEKTIVNI UGOVOR ELEKTROPRIVREDA 

Komentari
Broj komentara:0