Vidite prvi

OMETAN RAD LUKA, BOLNICA, BANAKA...

Tvrtke diljem svijeta zbrajaju štete nastale uslijed cyber napada

Autor:Prvi.tv
Objava:28.6.2017. 18:38
Tvrtke diljem svijeta zbrajaju štete nastale uslijed cyber napada
Učitavanje medija preglednika ...

Tvrtke i institucije diljem svijeta zbrajaju gubitke nastale prilikom cyber napada koji je omeo rad luka, bolnica i banaka.

Iz Ukrajine, koja je najteže pogođena i otkud je, kako se pretpostavlja, napad krenuo, kažu kako su ključni državni subjekti osigurani, iako je svakodnevni život i dalje pod utjecajem napada s obzirom da ne rade bankomati, izvještava AP.

Međutim, veliki broj drugih, nestrateških subjekata, uključujući desetine banaka i drugih institucija, i dalje se bori za povratak na internet.

Osim Ukrajine, s posljedicama napada se bore kompanije i institucije u Italiji, Indiji, Danskoj, SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji, Rumuniji.

"Čini se kako je cilj posljednjeg cyber napada ometanje, a ne ucjena", rekao je Brian Lord, bivši zamjenik direktora za obavještajne i informatičke operacije u britanskoj obavještajno-sigurnosnoj organizaciji GCHQ i sadašnji izvršni direktor privatne sigurnosne firme PGI Cyber, izvještava Reuters.

"Meni ovo počinje izgledati kao da neka država djeluje kroz mrežnog posrednika (proxy)... kao neka vrsta eksperimenta da vide što će se dogoditi", kazao je Lord za Reuters.

Komentari
Broj komentara:0