Vidite prvi

NAJVEĆI SVJETSKI PROIZVOĐAČ NAMJEŠTAJA

Švedski gigant stiže u BiH? IKEA pred vratima bh tržišta

Autor:Prvi.tv
Objava:20.2.2017. 12:05
Švedski gigant stiže u BiH? IKEA pred vratima bh tržišta
Učitavanje medija preglednika ...

Jedna od najvećih svjetskih tvrtki koja se bavi prodajom namještaja, švedska IKEA, mogla bi uskoro proširiti svoje tržište i u Bosni i Hercegovini.

Iako informacija nije u potpunosti potvrđena, naš izvor iz IKEA-e nam je kazao kako su njihovi stručnjaci poslani u ispitivanje bosanskohercegovačkog tržišta i sudeći po iznimno velikoj zainteresiranosti kako tržišta, tako i građana,  otvaranje švedskog giganta zaista bi se moglo dogoditi u dogledno vrijeme.

Mnogi od nas u IKEA-ine trgovine hrlimo u hrvatsku metropolu, a uskoro bi za to mogli imati i dodatni razlog.

Naime, još jedan projekt dolazi nam iz ove tvrtke koja u Zagrebu otvara dizajnerski outlet u koji će uložiti nevjerojatnih 88 milijuna eura.

"Designer oultlet Croatia" osmišljen je kao trgovačko-turistička atrakcija u centru Zagreba, a osim navedenog outleta iz IKEA-e najavljuju i gradnju hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske crpke i dvaju lanaca brze hrane. Ovaj IKEA-in projekt trebao bi biti završen do 2018. godine.

Kompleks Designer Outlet Croatia osmišljen je tako da će kupcima nuditi vodeće modne brendove snižene do 70 posto, a posjetitelje planiraju privući i arhitekturom koja će biti inspirirana stilskim elementima kuća Slavonije, Istre i Kvarnera, Dalmacije, Zagreba te sjeverozapadne Hrvatske, po čemu se projekt može smatrati turističkom atrakcijom. 

Outletom Croatia u suradnji s IKEA Centres upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta, a po završetku prve faze projekta očekuje se otvaranje više od 400 novih radnih mjesta, kazali su tada iz IKEA-a za Poslovni dnevnik.

U Zagreb stižu milijuni ljudi kako iz njegove okolice, tako i iz susjednih zemalja koji shoppingiraju u IKEA-i, a smatra se da će ova trgovačko-turistička atrakcija privući još veći broj ljudi.  Ovaj dizajnerski inspiriran outlet zaista bi bio jedinstven projekt na području Hrvatske.

I dok u Zagrebu 2018. godinu iščekuju s nestrpljenjem, i tržipte Bosne i Hercegovine sprema se, doduše na skormniji način, prihvatiti velikog švedskog giganta objeručke. Gotovo smo uvjereni kako zainteresiranosti s obje strane ima i da nikakve političke nesuglasice, kao što je bio slučaj s LIDL-om, neće uzdrmati želju IKEA-e da uđe na bh tržište.

 

 

Komentari
Broj komentara:0