Vidite prvi

DIREKTOR ADNAN TERZIĆ

Šteta na autocesti kod Kaknja oko 500.000 KM

Autor:Prvi.tv
Objava:18.3.2017. 11:32
Šteta na autocesti  kod Kaknja oko 500.000 KM
Učitavanje medija preglednika ...

Vršitelj dužnosti direktora JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, gostujući sinoć u emisiji INTERVIEW20 u programu BHT1, procijenio je iznos štete tijekom nedavne poplave na dijelu autoceste kod Kaknja na oko 500.000 KM.

 
- Mi uopće nismo bili izenađeni, mi smo znali 10, 15 dana prije toga da se dogodio odron iznad tunela, da se rijeka zaustavila, da se stvara kaptaža i da postoji mogućnost da se sve to izlije na autocestu. Mi smo bili spremni, imali smo dežure, nismo mi ništa prepustili slučaju. Naravno, to što se gore događa mi nismo mogli utjecati, postoji rudnik, postoji civilna zaštita, oni koji su vodili brigu o tome, ali smo mi bili spremni svaki dan i čekali šta će se dogoditi. Mi nismo imali što drugo, nego biti oprezni da smanjimo štetu. Mi smo samo bili spremni brzo zaustaviti promet, da se ne bi dogodilo slučajno, da ne daj Bože netko pogine i da pratimo situaciju da nešto rasterećujemo, jer je bila najava da će kroz cijeli tunel krenuti voda, tunel je oko tri metra. Sreća pa se ipak nešto uradilo na ulazu u tunel - kazao je Terzić.

Kako je istaknuo, mokrim postupkom je zabetoniran dio, pa je samo pola metra voda išla kroz tunel.

- Zamislite da je tri metra, to podrazumijeva da bi sigurno dio autoceste bio odnesen u Bosnu - rekao je.

Terzić je dalje naveo da je odmah napravljena procjena štete i projekt sanacije i "nema smisla da ga sada aktiviramo zbog toga što opasnost još uvijek postoji, još uvijek nisu ispumpali akumulaciju, još uvijek razina vode u akumulaciji nije spala ispod ulaza u tunel".

- Otprilike znamo da je šteta oko 500.000 KM, s tim što moramo sačekati da voda prestane, kako bismo provjerili što se događa ispod propusta. Tamo imamo tri velike cijevi propusta od 150 milimetara i očito da je voda ispod propusta nešto radila. Kolika će tu biti šteta, to je sada pitanje koje ne možemo sada procijeniti, dok voda dolazi i tu protiče. Nadamo se da nije mnogo, da ćemo moći to sanirati - rekao je Terzić.

Po njegovim riječima, štetu će sigurno nadoknaditi Rudnik, Elektroprivreda.

Komentari
Broj komentara:0