Vidite prvi

NOVA TRŽIŠNA LINIJA

Sparkasse Bank financira investicije i projekte energetske efikasnosti

Autor:Prvi.tv
Objava:17.10.2017. 10:31
Sparkasse Bank financira investicije i projekte energetske efikasnosti
Učitavanje medija preglednika ...

Sparkasse Bank  financira investicije i projekte energetske efikasnosti

Kreditna linija u saradnji sa EBRD-om u ukupnom iznosu od 5 milijuna eura

Sparkasse Bank dd BiH u suradnji sa EBRD-om,  ponudila je tržištu novu liniju namjenskih kredita za projekte i investicije koji imaju za cilj unaprijeđenje energetske efikasnosti, uz povrat uloženih sredstava klijentima i do 20%.

Putem ovih kreditnih proizvoda građani će moći poboljšati energetsku efikasnost u svojim domovima ugradnjom visokokvalitetnih  materijala  ili kupovinom kućanskih uređaja koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti.

„Građanima su za ovu namjenu na raspolaganju krediti bez hipoteke, za maksimalne iznose od 60.000 KM, rokom otplate od 10 godina i nominalnom kamatnom stopom već od 4,99%. Bitno je naglasiti, da se korisnicima kredita, nudi mogućnost da ostvare povrat sredstava u iznosu do 20% od cijene kupljene robe ukoliko dostave dokaze o kupovini proizvoda sa certifikatom energetske efikasnosti," izjavio je Ahmed Karić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank dd BiH.  Dodao je da u okviru ove kreditne linije klijentima na raspolaganju stoje i veći iznosi kredita uz hipoteku i duže rokove otplate, do najviše  240 mjeseci.

Projekt je podržan sredstvima Europske Unije, Austrijskog ministarstva finansija i Investicijskog okvira Zapadnog Balkana.

Komentari
Broj komentara:0