Vidite prvi

SASTANAK U BEOGRADU

Provodit će se financijska kontrola Agrokorovih kompanija

Autor:Prvi.tv
Objava:19.4.2017. 16:03
Provodit će se financijska kontrola Agrokorovih kompanija
Učitavanje medija preglednika ...

U Beogradu je danas održan sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića s ministrima za vanjsku trgovinu i ekonomsku sUradnju BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije o aferi "Agrokor" s analizom potencijalnih implikacija na zemlje regije. Na sjednici su definirani zaključci, kojih će se u narednom periodu prdržavati zemlje regije u kojima posluje Agrokor.
Svjesni značaja koji Agrokor grupa ima za sve zemlje regije, kao i njenog utjecaja na ekonomije svake od zemalja i učešće u BDP -u, a u cilju zaštite zaposlenih i interesa dobavljača na današnjem sastanku u Beogradu doneseno je nekoliko zaključaka, prenosi Klix.

- Formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razm?ene informacija i poduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava Agrokora u svakoj od pojedinačnih zemalja.

- Svaka od zemalja sprovodit će kontrolu financijskih i robnih tokova kompanija vezanih za Agrokor u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

- Očekujemo da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna.

- Očekujemo da nova uprava Agrokora na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i izvan Hrvatske.


- Izražena je spremnost za razgovore s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog Agrokor koncerna.

Sastanku su pored Aleksandra Vučića prisustvovali potpreds?ednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, potpreds?ednik Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar ekonomije u Vladi Republike Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek.

Komentari
Broj komentara:0