Vidite prvi
prvi cestitka 970*90

PRILIKA MLADIM PODUZEĆIMA

Privredna agencija Beč nastavlja projekt 'Vienna Start-up 2018'

Autor:Prvi.tv
Objava:18.10.2017. 18:13
Privredna agencija Beč nastavlja projekt 'Vienna Start-up 2018'
Učitavanje medija preglednika ...

 Privredna agencija Beč s ciljem predstavljanja Beča kao poduzetničkog centra nastavlja projekt "Vienna Start-up 2018".

Paket koji se u sklopu projekta dodjeljuje perspektivnim mladim preduzećima pokriva putne troškove, smještaj za dva mjeseca boravka u Beču, mjesto za rad u jednom od 32 bečka coworking prostora, coaching program, ulaznicu za bečki start-up festival (Pioneers festival) te upoznavanje i sklapanje korisnih kontakata s poduzetničkom scenom Beča.

Prošle je godine ovim paketom obuhvaćeno deset firmi, a zbog velikog broja prijava - s 40 prijava 2015. na 230 2016. godine – naredne će godine u Beč biti pozvan duplo veći broj međunarodnih start-upova.

- Ovim projektom Privredna agencija se ne želi samo predstaviti na međunarodnom nivou, nego nastoji privući i u Beču zadržati zanimljive projekte. Većina start-upova unutar dvije godine uspije stvoriti 7,5 radnih mjesta, što smatramo vrlo bitnim privrednim faktorom - kazala je bečka gradska vijećnica za privredu Renate Brauner.

Privredna agencija Beč predstavlja prvi kontakt za lokalna i međunarodna preduzeća koja podržava ne samo besplatnim savjetovanjem nego i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora. Njezin je cilj jačanje bečkih preduzeća i inovacija, a u fokusu stoje prije svega humanističke nauke, urbane tehnologije, kreativna privreda kao i komunikacijske i informacione tehnologije, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

Komentari
Broj komentara:0