Vidite prvi

GOSPODARSKA KOMORA FBIH

Povećanje akciza na gorivo isključivo u svrhu nastavka gradnje autoceste

Autor:Prvi.tv
Objava:15.5.2017. 11:19
Povećanje akciza na gorivo isključivo u svrhu nastavka gradnje autoceste
Učitavanje medija preglednika ...

Udruženja građevinara Gospodarske komore Federacije BiH (GKFBiH) smatra da treba podržati povećanje akciza na gorivo ukoliko će se sredstva od akciza koristiti isključivo za modernizaciju i izgradnju putne infrastrukture.

Iz ovog udruženja napominju da su javni radovi  od fundamentalnog značaja za svaku ekonomiju i da pokreću sve sfere gospodarstva. U tom smislu, interes domaće građevinske operative je da osigurati kontinuitet radova i očuvati  reference.

-  Stoga, od posebne važnosti je da se osiguraju sredstva, koja će biti investirana u nastavak gradnje autoceste. Povećanje akciza u tu svrhu treba podržati i isključivo u tu svrhu. To znači da se ta sredstva i buduća kreditna zaduženja isključivo implementiraju za dalji razvoj i gradnju putne infrastrukture. To je ono što je interes privrednika – kazali su za Fenu iz Udruženja građevinara GKFBiH. 

Predsjedavajući Vijeća  ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je prošlog tjedna da će, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini BiH propao pokušaj usvajanja seta zakona o povećanju akciza na gorivo, Vijeće ministara razmisliti o modelu na koji će to pitanje biti vraćeno u ponovnu proceduru.

Komentari
Broj komentara:0