Vidite prvi

LIVNO

Otvoren tradicionalni sajam rukotvorina 'Zlatne ruke Livnjaka'

Autor:Prvi.tv
Objava:15.12.2018. 14:30
Otvoren tradicionalni sajam rukotvorina 'Zlatne ruke Livnjaka'
Učitavanje medija preglednika ...

 Među brojnim događajima koji se organiziraju u Hercegbosanskoj županiji, posebno mjesto zauzima sajam kreativnosti pod nazivom „Zlatne ruke Livnjaka" koji već šestu godinu organizira Prodajno trgovački centar "Forum" iz Livna.

Kako je za za Fenu u ime organizatora kazala Martina Čondrić, radi se o sajmu rukotvorina što ih ovaj poslovni centar organizira tradicionalno u prosinačko i predblagdansko vrijeme, a organizator ga je osmislio kao glavni sezonski događaj.

Njihov cilj, navode organizatori, je jačanje kapaciteta proizvođača rukotvoraca te upoznavanje javnosti Livna s njihovim radom. Ove godine sajam se održava tijekom 15. i 16. prosinca,  a sudjeluje 40 izlagača od prijavljenih 64.

"Najviše izlagača je iz Livna, a slijede ih izlagači iz Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Petrovca, Drvara te iz Trilja, susjedne Hrvatske", kaže Čondrić.

Kao razlog odustajanja dvadesetak izlagača navode se loši vremenski uvjeti uz velike snježne nanose koje je okovalo cijelu HBŽ.

"Osim što posjetitelji imaju priliku razgledati unikatne predmete i ručne radove livanjskih kreativaca i njihovih gostiju, poput božićnih dekoracija, jaslica, ručnih vezova, cvjetnih aranžmana, drvenih i slikarskih radova umjetnika amatera, na drugim štandovima mogu se degustirati livanjski sirevi, likeri i džemovi od kupina, malina i aronije te poznati proizvodi od drenjine što su ih prezentirali uzgajivači iz Drvara", naglasila je Čondrić.

Inače, sajam je otvorila voditeljica Adela Bandov, a pokrovitelj ove kulturne manifestacije uz "Forum" iz Livna  je i županijsko Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

Komentari
Broj komentara:0