Vidite prvi

TOMISLAVGRAD

Okupljanje gospodarstvenika i stvaranje nove poslovne suradnje

Autor:Prvi.tv
Objava:7.8.2017. 9:14
Okupljanje gospodarstvenika i stvaranje nove poslovne suradnje
Učitavanje medija preglednika ...

Skupština Udruge gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad u nedjelju je održala svečanu sjednicu s ciljem okupljanja i upoznavanja domaćih i inozemnih gospodarstvenika uz stvaranje nove poslovne suradnje.

Osim gospodarstvenika i poslodavaca s područja općine Tomislavgrad, sjednici je nazočilo i nekoliko gospodarstvenika s toga područja koji imaju uspješne tvrtke u zemljama EU te predstavnici Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) i općine Tomislavgrad.

Konzul za ekonomska pitanja u Konzulatu BiH u Munchenu Dragan Bagarić, koji je također nazočio sjednici, naveo je nekoliko podataka o visini sredstava koje dijaspora dostavlja u BiH, te uputio na institucije koje mogu pomoći pri uspostavljanju kvalitetnih poslovnih veza.

Nakon predstavljanja rada Udruge, nazočni su imali priliku upoznati se s gospodarskim stanjem unutar općine Tomislavgrad temeljenim na izvješću agencije Bisnode BiH.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić najavio je konkretne mjere koje će njegova vlada uskoro usvojiti, kao što su subvencija kamate na kredite proizvodnim firmama te uvođenje dječjeg doplatka.

Završetkom svečanog dijela sjednice Skupštine Udruge gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad, na poziv gvardijana duvanjskog samostana fra Sretana Ćurčića, gospodarstvenici su posjetili Duvanjsku baziliku te Franjevački muzej i knjižnicu.

Komentari
Broj komentara:0