Vidite prvi

tržište kriptovaluta

Obrušava li se tržište kriptovaluta ili je u pitanju samo trenutni pad?

Autor:Prvi.tv
Objava:15.2.2018. 11:44
Obrušava li se tržište kriptovaluta ili je u pitanju samo trenutni pad?
Učitavanje medija preglednika ...

Tržište kriptovaluta naglo je palo od početka ove godine, što je navelo neke da se upitaju da li je ovo dokaz špekulativnog balona. Jedni smatraju da će vrijednost kriptovaluta nastaviti padati, dok drugi pak tvrde, da je u pitanju dobrodošla korekcija na tržištu i da će kratkoročno i srednjoročno digitalne valute ponovo dobiti na vrijednosti. Tko je u pravu?

Fortrade je, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom kriptovaluta (takozvani ugovori za razliku u cijeni, engl. CFD-i) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio besplatni priručnik "Kako trgovati cijenom kriptovaluta". Priručnik je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Postoje dobri razlozi zašto su kriptovalute „pale" u posljednje vrijeme. Najznačajniji problem je regulacija, obzirom da mnoge države, uključujući Kinu, Južnu Koreju, Indiju, SAD i druge, zastrašuju investitore izjavljujući da će se obrušiti na kriptovalute. Drugi glavni faktor koji je vršio pritisak na digitalne valute je sigurnost. U siječnju je ukradeno 534 milijuna dolara u hakerskom napadu na Coincheck, japanskoj burzi kriptovaluta, u najvećem slučaju krađe kriptovaluta u povijesti.

Dalje negativne vijesti tiču se Facebook-a, koji više ne prihvaća reklame za kriptovalute na svojoj stranici. Pored toga, neke od najvećih svjetskih banaka odlučile su se za zabranu kupovine kriptovaluta preko svojih kreditnih kartica.

Ipak, neki analitičari su optimistični i smatraju da će uvođenje regulativa u krajnjoj liniji imati pozitivan efekt jer će dovesti do šireg prihvaćanja kriptovaluta i samim tim podići cijene. Oni tvrde da će tehnološki napredak i institucijski kapital također biti od pomoći.

Krajem siječnja, Nasdaq je objavio da "nastavlja razmatranje" povodom toga hoće li se pridružiti burzama u Chicagu u izdavanju futuresa na Bitcoin. Prošle godine, vijest da će Chicaška robna burza izdati futurese na kriptovalute izazvala je vrtoglav rast cijena. Odluka Nasdaq-a očekuje se ove godine i vjerojatno je da će podržati kriptovalute.

Bitcoin

Od početka godine do sada, cijena Bitcoin-a je pala za 41.4%. Bitcoin je uglavnom bio pod utjecajem gore navedenih vijesti.

Ethereum

Ova kriptovaluta je jedina među glavnim kriptovalutama koja nije opala od početka godine, već je porasla za 6.25%. Cijena Ethereum-a nema tendenciju praćenja cijene Bitcoin-a u istoj mjeri kao druge kriptovalute.

Dash

Dash je također doživio turbulentan početak godine izgubivši 46% svoje vrijednosti.

Litecoin

Od početka siječnja, cijena Litecoin-a je pala za 34,02%. Kao što je to slučaj i s drugim kriptovalutama, na Litecoin su utjecali problemi vezani za regulative i sigurnost. Što se pozitivnih vijesti tiče, u veljači je objavljeno da će kompanija pod nazivom LitePay, lansirati tehnologiju za kupoprodaju koja će prihvaćati Litecoin-e od klijenata.

 

Komentari
Broj komentara:0