Vidite prvi

zainteresirani za ulaganje u našu zemlju

Novalić primio delegaciju međunarodnih investitora

Autor:Prvi.tv
Objava:11.4.2018. 12:54
Novalić primio delegaciju međunarodnih investitora
Učitavanje medija preglednika ...

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju međunarodnih privrednika zainteresiranih za investiranje u našu zemlju, na čelu s Khaledom Jarrahom, poslovnim menadžerom iz Libanona i koordinatorom za posjetu arapskih investitora Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, bivši visoki predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch i poslovni menadžer iz Austrije i ekspert za područje arapskih zemalja Peter Sandriesser.

Kako su istakli gosti, cilj njihove posjete je istraživanje mogućnosti za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu u više oblasti, od industrije, infrastrukture, turizma, bankarskog sektora, telekomunikacija, do vodnih dobara. Posebno su se interesirali za procedure koje prethode investicijama i načine na koje ih je najlakše moguće plasirati.

Federalni premijer ih je upoznao s cijelom setom zakonskih propisa koji su doneseni ili su u proceduri s ciljem otklanjanja administrativnih prepreka u registraciji privrednih subjekata. Istakao je otvorenost Vlade Federacije BiH za otvaranje našeg tržišta za strane investicije.

Ministar Zukić je također goste upoznao s nastojanjima Vlade FBiH da stvori što bolji poslovni ambijent za osnivanje stranih kompanija, ulaganje i partnerstvo.

Objašnjavajući svoju ulogu u ovog posjeti bivši visoki predstavnik Petritsch je rekao da Bosnu i Hercegovinu iskreno osjeća svojom domovinom i da želi pomoći u njenom ekonomskom razvoju i rastu za koji je rekao da je više nego vidljiv, te posebno istaknuo rast stranih investicija u prošloj godini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Komentari
Broj komentara:0