Vidite prvi
prvi cestitka 970*90

Ministar komunikacija i prometa BiH

Ministar Jusko sudjeluje na Samitu 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe

Autor:Prvi.tv
Objava:16.10.2017. 17:14
Ministar Jusko sudjeluje na Samitu 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe
Učitavanje medija preglednika ...

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko je u sklopu Samita 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe koji se 16. i 17. listopada održava u Skoplju, nakon obraćanja predsjednika Makedonije Gjorgja Ivanova, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića, europske komesarke za promet Violete Bulc, izlagao na panelu "E-mindset for Electrifying Growth Based on Connectivity".? Uz ministra Juska, panelisti su Kocho Angushev, zamjenik premijera Makedonije, Iztok Seljak, koordinator projekta Edison, potpredsjednik Odbora Samit 100 i član Odbora "Hidria", te Peter Boras, član Odbora "Robotics".?

Predstavljajući stanje i perspektive u ovoj oblasti i prometnom povezivanju uopće, ministar Jusko je istakao značaj usvajanja Okvirne strategije prometa BiH za period 2016.-2030. godine, čime su stvorene ne samo pretpostavke za razvoj infrastrukture nego i dekarbonizaciju i elektrifikaciju, s konačnim ciljem zaštite prirodnih resursa.?Kao primjer i mogućnost zajedničkog djelovanja u eurointegracijama, ministar Jusko je istakao Ugovor o uspostavi prometne zajednice Jugoistočne Europe.?U zaključku svog izlaganja, ministar Jusko je inicirao uključivanje Bosne i Hercegovine u projekt "Green Balcanica", koji podrazumijeva gradnju e-punionica na koridoru Ljubljana - Zagreb - Beograd - Priština - Tirana - Dubrovnik - Zadar - Kopar, te se u sljedećem razdoblju očekuju intenzivne aktivnosti o ovom pitanju.??

Na marginama Samita 100, ministar Jusko i tajnik Ministarstva Igor Pejić održali su bilateralni sastanak s komesarkom za promet Violetom Bulc. Komesarka Bulc je izrazila posebno zadovoljstvo postignutim značajnim napretkom u oblastima iz nadležnosti Ministarstva i projektima koje ono inicira i vodi.?Ministar Jusko i tajnik Pejić su predstavili komesarki Bulc status infrastrukturnih i ostalih projekata te načelno usaglasili drugi kvartal 2018. godine kao termin službene posjete komesarke Bulc Bosni i Hercegovini.

Komentari
Broj komentara:0