Vidite prvi

posjet

Luka Rajić u rodnom Konjicu

Autor:Prvi.tv
Objava:2.7.2018. 13:24
Luka Rajić u rodnom Konjicu
Učitavanje medija preglednika ...

Poznati poduzetnik iz Švicarske, gospodin Luka Rajić i ove je godine posjetio svoj rodni grad Konjic, te je tom prilikom posjetio Muzički centar Rezonanca kojem je prije četiri godine, svojom vrijednom donacijom, osigurao nabavku muzičkih instrumenata, te Centar za hemodijalizu Općine Konjic, kojem je posljednjih nekoliko godina donirao značajna sredstva i time pomogao otvaranju Centra i nabavci potrebne medicinske opreme.

U subotu, 30. lipnja gospodin Rajić je posjetio MC Rezonanca, gdje se uoči velikog koncerta ovog muzičkog centra, družio sa učenicima Muzičke škole i zajedno sa načelnikom Konjica, gospodinom Emirom Bubalom, dodijelio diplome svim polaznicima Muzičke škole.

„Veliko mi zadovoljstvo što imam mogućnost podržavati ovako bitan projekat koji je krenuo sa radom prije tačno četiri godine. Moram priznati da je napredak sve veći iz godine u godinu. Akademija se razvija u jako dobrom smjeru i ponosan sam što smo realizacijom ovog projekta napravili izuzetno dobru stvar. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Konjica Emiru Bubalu i direktorici Muzičkog centra, gđi. Biljani Handžo za njihov trud i zalaganje. Zahvaljujem se i roditeljima čija djeca pohađaju ovu muzičku školu što su prepoznali njen kvalitet i dali mogućnost djeci da uče i razvijaju svoje talente. Zasigurno je da ću i ubuduće nastaviti pomagati radu Muzičkog centra Rezonanca", izjavio je gospodin Luka Rajić.

Načelnik Konjica, gosp. Emir Bubalo zahvalio je gosp. Rajiću na sudjelovanju u ovom projektu, kao i svim ostalim projektima koji su od značajne važnosti za grad. Direktorica MC Rezonanca, gđa. Biljana Handžo nije krila zadovoljstvo napretkom Muzičkog centra i tom prilikom uručila je gosp. Rajiću poklon zahvalnosti što sve ove godine podržava i pomaže radu ovog značajnog projekta.

Tijekom svog boravka u Konjicu, gospodin Rajić je zajedno sa načelnikom Bubalom posjetio i Centar za hemodijalizu Općine Konjic čiji rad pomaže već dugi niz godina. Tom prilikom sastao se sa direktoricom Opće bolnice Konjic, gđom. Suzanom Sokolović – Begić koja se gosp. Rajiću zahvalila što pomaže rad bolnice već dugi niz godina. Napomenula je da je upravo njegovim donacijama omogućeno pokretanje i otvaranje Centra za hemodijalizu, ali i sva potrebna oprema za rad.

„Veliko zadovoljstvo mi predstavlja dolazak u moj rodni grad i jako sam sretan kada vidim kako se Konjic razvija u dobrom smjeru. Ponosan sam što zajedno možemo pridonijeti napretku Konjica i što boljem životu njegovih stanovnika", istakao je gosp. Luka Rajić.

Inače, gosp. Luka Rajić već zadnjih 18 godina donira značajna sredstva za razne projekte u općini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, pa sve do muzičkog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove općine.

Komentari
Broj komentara:0