Vidite prvi

bih

Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita za 'Aluminu'

Autor:Prvi.tv
Objava:16.1.2019. 15:12
Iz Posušja i Širokog Brijega stiže 100.000 tona boksita za 'Aluminu'
Učitavanje medija preglednika ...

Predstavnici kompanije "Alumina" iz Zvornika i Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su suradnju prema kojoj bi ova dva rudnika u 2019. godini trebali isporučiti 100.000 tona rude boksit za potrebe rada zvorničke tvornice.

Ugovorom, koji je danas potpisan u Zvorniku, rudnik iz Posušja trebao bi isporučiti 60.000 tona rude boksit, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona.

U "Alumini" smatraju da je, kako je priopćeno veoma važna suradnja s ovim rudnicima jer se tako osiguravaju potrebne količine rude za redovan rad u ovoj tvornici.

Direktor poslovne oblasti Razvoj i Kontrola kvaliteta u „Alumini" Zoran Obrenović rekao je nakon sastanka da su rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega dugogodišnji partneri i da je cilj da se još više razvija suradnja.

-Kompanija „Alumina" već duži period surađuje s rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega, gdje su izuzetno kvalitetna ležišta boksita, što je jako bitno s ekonomskog aspekta za poslovanje naše tvornice - istaknuo je Obrenović, dodajući da će za ispunjenje ovogodišnjeg plana proizvodnje u „Alumini" biti potrebno više od milijun i sto tisuća tona rude boksita.

Direktori Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega Petar Petric i Stanko Ljubić su rekli da je „Alumina" njihov strateški partner kojem rudu isporučuju duži niz godina i da su zadovoljni suradnjom.

Kako je rečeno na današnjem sastanku, isporuka rude iz Posušja i Širokog Brijega bit će, kako je priopćeno iz 'Alumine', nastavljena već od četvrtka 17. siječnja i odvijat će se po dinamici potpisanog ugovora.

Komentari
Broj komentara:0