Vidite prvi

s renomiranim njemačkim proizvođačem

GIKIL potpisao ugovor o kontinuiranom mjerenju emisija u zrak

Autor:Prvi.tv
Objava:5.1.2018. 12:41
GIKIL potpisao ugovor o kontinuiranom mjerenju emisija u zrak
Učitavanje medija preglednika ...

Nakon detaljne analize pristiglih ponuda, kompanija Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac potpisala je ugovor o kontinuiranom mjerenju emisija u zrak s renomiranim njemačkim proizvođačem, čime je ispunjen jedan od osnovnih uvjeta za obnavljanje okolinske dozvole.

Menadžer za okoliš i kontrolu kvalitete u GIKIL-u Jasmin Imširović rekao je da, osim aktivnosti na unaprijeđenju tehnološko-proizvodnog procesa kojima su se posebno posvetili posljednjih mjeseci, konkretnim djelima žele pokazati da nastavljaju s provođenjem mjera zaštite okoliša u skladu sa zakonskim propisima.

- Odabran je ozbiljan sustav, ozbiljna firma i vrijedna oprema koja će biti instalirana na dvije preostale točke, a to su dimnjaci fabrika Energana i Koksara, i to u skladu sa europskim standardima - kazao je Imširović.

Potpisani Ugovor o nabavci, instalaciji i puštanju u rad kontinuiranog monitoring sustava za mjerenje emisija omogućit će cjelokupno praćenje izvora i uzroka zagađenja, te samim time i utvrđivanje odgovornosti i pravovremenu reakciju radi smanjenja svake zabilježene prekomjerne emisije, priopćeno je iz GIKIL-a.

Komentari
Broj komentara:0