Vidite prvi

25. i 26. travnja

Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum

Autor:Prvi.tv
Objava:17.4.2018. 12:38
Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. travnja održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori.

Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije jugoistočne Europe prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH, planiran je govor u posebnom obraćanju uime Republike Slovenije, članice Europske unije.

U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od sudionika panela "Western Balkans Six Regional Economic Area - Thriving with the EU".

Inače, prvog dana Foruma, bit će održana dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekonomija država zapadnog Balkana sa Europskom unijom, kao i predstavljanju jugoistočne Europe kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u suradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i gospodarstvenici, saopćeno je iz BBI-a.

Komentari
Broj komentara:0