Vidite prvi

VIŠE OD 900 VINA IZ CIJELOG SVIJETA

Bh. vina i ove godine prezentirana na sajmu u Japanu

Autor:Prvi.tv
Objava:19.4.2017. 13:17
Bh. vina i ove godine prezentirana na sajmu u Japanu
Učitavanje medija preglednika ...

Dvije vrste vina Manastira Tvrdoš, Vranac 2013 i Žilavka 2015 te jedna vrsta vina Vinograda Nuić, Trnjak 2013, prezentirani su na 91. Međunarodnom sajmu likera, vina i sira koji je održan od 12. do 18. travnja u Tokiju.
Više od 900 vrsta vina iz cijelog svijeta svake godine bude predstavljeno i prodano na ovom sajmu, kao i u tržnim centrima "Daimaru", koji su u kategoriji centara "Harrods" u Londonu.

Predstavnik Agencije za unaprjeđenje stranih investicija (FIPA) u Japanu Shigehiko Nishihama predstavljao je bosanskohercegovačka vina na spomenutom sajmu, upoznavajući direktno japanske potrošače s kvalitetom proizvoda.  

Japanski potrošači imali su priliku probati i uživati u okusu bh. vina i izrazili su zadovoljstvo njegovom kvalitetom.

Zahvaljujući angažmanu Nishihame 2014. godine, proizvođači vina iz Bosne i Hercegovine su prvi put počeli s izvozom vina na japansko tržište. Japanska firma M&P Corporation iz Tokija odlučila je da uveze devet vrsta vina iz BiH koji se uspješno prodaju na tržištu Japana. 

Predstavnik FIPA-e Nishihama više od 12 godina, surađuje s proizvođačima vina u BiH koje je već posjetio i čija vina promovira potrošačima na tržištu Japana. Nastavit će s promotivnim aktivnostima s ciljem povećanja izvoza vina, bez obzira na činjenicu da nijedna nadležna institucija BiH nikada nije izdvojila bilo kakva financijska sredstva za ovu namjenu, priopćeno je iz FIPA-e.

Komentari
Broj komentara:0